Improve Your Life

Hälsa

2010-09-24 i Hälsa,

  Sömnbrist kan orsaka problem för föräldrarna och ungdomarna speciellt under studietiden. Detta kan leda till högre blodtryck om man ska tro amerikanska forskare. Studien från University of Western Reserve i Ohio visar att de ungdomar som sover mindre än sex och en halv timme per dag utsätts för dubbelt så stor risk för högt blodtryck. Andra som lider av sömnproblem exponeras för tre dubbelt av samma risk. 
Den studerade gruppen bestod av 238 individer mellan 13 och 16 år, där man hittade ett samband på 14% hos ungdomarna som led av högtblodtryck. Vi vet ju alla att högt blodtryck kan orsaka problem i artärer och vener och orsaka stroke, njursjukdom och många andra krämpor.

Nio timmars sömn räcker för denna ålder enligt Dr. Susanne Redline, forskaren som ledde studien.
Faktorer som kan styra en godnatts sömn är närvaron av elektriska apparater i sovrummet, såsom mobiltelefon och ipod. Barn och ungdomar som lyssnar på musik under sömnen via hörlurar kan lida av dåligt humör och störd sömn vilket kan leda till allvarliga hälsoproblem längre fram i tiden. Koffein drycker bör inte heller intas av unga.

Sömnbrist leder också till kända koncentrations svårigheter i skolan hos barnen samt trötthet under dagen. 

Jasmin

Min profilbild

En glad och kreativ tjej i trettioårsåldern. Här följer ni mina tankar om livet, föräldraskap, inredning och DIY projekt. Jag skriver om sådant som berör mig och hoppas inspirera andra med ett och annat. Trevlig läsning och Välkomna!

Kategorier

Arkiv

Följ med!