Improve Your Life

Fjärilshuset

2011-01-31 i Allmänt,

  Detta är gårdagens skörd av bilder från Fjärilshuset i Haga. Vädret var soligt och lilla promenaden maken och jag tog nära koppartälten var suverän. Tyvärr blev jag lite besviken då de på hemsidan lovat minst 400 fjärilar vintertid. Vi såg några enstaka o undrade var alla tagit vägen :)
Sen möttes vi av en flera grå jakos i en gigantisk bur.. en kvinna visslade melodier och en fågel visslade tillbaka mycket vackert.  Flera fiskdammar och ödlor syntes till. men den stora dammen var nog d vackraste jag sett! Vi satt på en vit bänk o iaktog fiskarna länge. värt ett besök hörrni
Kom ihåg att fjärilar håller på att döut från våra svenska skogar o trädgårad. Allt pga den överdrivna skötseln av mark o gräs. Så för omväxlingskull i år.. låt bli att klippa gräset och kör en höstskörd istället. på så sätt får ni fjärilarna att komma tillbaka och ni kan glädjas av dess skönhet.

   
   
   
   
   
Jag måste citera Nils Ryrholm, universitetslektor vid Högskolan i Gävle: "Dagfjärilarna är en väldigt bra indikator på miljöns status. När de försvinner vet vi att något håller på att hända". 


Jasmin

Min profilbild

En glad och kreativ tjej i trettioårsåldern. Här följer ni mina tankar om livet, föräldraskap, inredning och DIY projekt. Jag skriver om sådant som berör mig och hoppas inspirera andra med ett och annat. Trevlig läsning och Välkomna!

Kategorier

Arkiv

Följ med!