Improve Your Life

Stockholm

2010-04-29 i Allmänt,

Hej!
IDag står Stockholm på schemat, ska träffa mamma och  åka till mormor. Har saknat familjen jätte mycket och det ska bli riktigt skönt att träffa alla igen. Förhoppningsvis tar jag en runda på stan med vänninan och min söta kusin :)

Ha en trevlig helg!

Crazy Love

2010-04-28 i Allmänt,

SVT har idag visat dokumentären om Burt Pugach och Linda Riss och deras galna kärlekshistoria.
http://en.wikipedia.org/wiki/Crazy_Love_(2007_film) .
Jag blev riktigt tagen av historien. Ni måste se den och döma för er själva. Men en galen historia det är vad det är!!

Historien handlar om en ung advokat som förälskar sig i en ung kvinna och hon tackar nej till relationen av flera orsaker. Han blir galen och beslutar att om han inte kan få henne ska ingen annan heller göra det. Han anlitar några som kastar syra på hennes ansikte och det gjorde henne blind för resten av livet. Efter 14 års fängelsestraff är Burt ute och vill fortfarande gifta sig med sin Linda. Historien slutar inte här...


Relationshjälpen

2010-04-27 i Funderingar,

Det finns olika sorters otrohet..
Den värsta av de är när du med ditt hjärta och känslor vänder dig till någon annan än din partner.

Många förhållanden kraschar på det sättet och vi hör människor klaga över att kärleken har dött
när det i själva verket är människan som "dött". Känslorna fryses och lämnas utanför relationen och man förlikar
sig med situationen som om det vore dödsdömt. Kärlek skapas inte själv det behöver ständig vårdnad, tid, energi och viljan att få det att växa sig starkare med åren.

Det finns ingen relation i världen som inte går att rädda, det är jag helt säker på. Frågan är om viljan finns?

- Vårda ditt yttre & inre för din och din partner skull.
- Överasknings momenten är alltid ett säkert kort att använda, köp henne/honom något fint då och då. Gärna i en lugn och behaglig miljö när du ger bort presenten.
- Använd smeknamn och kärleksfulla ord när ni pratar med varandra, det mjuknar upp stämningen.
- Ta aldrig upp laddade ämnen i sovrummet & gör rummet till en kärleks oas för er två. Ingen stress får förekomma där.

- Kom överens om en plan som ni genomför vid gräl och starka diskussioner. Tex. kan ni lova varandra att aldrig använda ord som sårar, ord som kritiserar. Lyssna aktivt på din partner (sitt inte o förberedd vad du ska säga härnäst!!) tala sedan om vad du tycker utan att gå runt runt i cirklar. Tänk att du talar med din älskade och vän, det är ingen fiende som du måste vinna över eller visa hur fel denna har. Det är ingen kamp. Försök hitta en gemensam lösning som ni båda accepterar.
Var inte rädd att erkänna dina fel & brister för det är endast då du ger en bra grund för din partner att våga göra samma sak. Din partner kommer att känna sig trygg & lugn med dig, när du öppnar dig på det sättet. Ge med dig lite också var inte alltid så envis. Flexibilitet är nyckeln till framgång i allt.

- Håll inte inne med dina känslor oavsett hur jobbiga de är. Hitta egna sätt att kommunicera när ord inte räcker. Skriv till varandra, videofilma era meddelanden eller rent av spela in ert budskap. Kunskap om Konflikthantering är A & O i en relation. Utan den kunskapen är man ute på hal is.

- Låt inte andra lägga sig in i era privata angelägenheter, inte ens era familjer! Krisar det sig och kan ni alltid vända er till familjerådgivningen eller någon äldre ni både litar på dennes omdöme. Prata inte med era närmaste vänner det på verkar er vänskap för livet!! STor varning

- Inled aldrig diskussioner på fastande mage. Hunger är ert värsta fiende när ni ska kommunicera med varandra. Varför inte bjuda på en middag & prata vid ett senare tillfälle om saken (senare samma dag).
- Prata om ekonomin helst innan ni inleder er relation. Pengar är en liten del av relationen men det är med en förödande konsekvens som ni får betala om ni inte är överens om "Money Talk".

- Ta inga stora beslut innan du kollar med din partner. Det kan röra sig om beslut som involverar eller har effekt på din partner & du bör därför kommunicera innan du beslutar dig.

- Använd aldrig negativa kommentarer om din partner framför någon eller på en allmän plats eller framför nära & kära för den delen. Det skapar ingen positiv effekt precis ;)

- Uppmuntra din partner när han/hon. Oavsett vad det gäller är uppmuntran en viktig låga som håller kärleken vid liv.
- Tänk på kroppsspråket! Använd ögonen när du ska visa känslor, en mild röst, en enkel mjuk gest ...  .
- Innan du pekar finger åt någon titta först på dig själv, vad har du bidragit med för att ni hamnat där ni är? Våga ändra i ditt beteende.

- Säg inte åt din partner att hon/han överreagerar! Nej nej nej. Detta avsäger dig all ansvar och kom ihåg att ni är två i en relation. Att respektera din partners känslor / tankar stärker relationen. Det stärker personen ifråga också. Om ni bara visste hur många det är där ute som mår dåligt eller har svag självkännedom samt dålig självkänsla skulle ni förvånas. Varför skapa smärta hos andra? Ett ord som "Du överreagerar alltid", kan sätta djupa långvariga spår för din make/maka. Bespar de denna börda ♥

- Konflikter handlar inte om vem som har rätt Eller Fel. Det kan handla om olika legitima förväntningar från båda partner. Din partners behov och känslor kan vara lika legitima som dina.
- Analysera era rädslor tillsammans eller ensamma. Varför är ni rädda & vad kan ligga bakom rädslan. Det är enbart då ni finner lösningen på många av era gräl.

- Var observant hur din partner mår och reagerar i olika situationer. På det sättet får du många ledtrådar på hur du hanterar olika ämnen som dyker upp er väg. Du bygger också ett förtroende och skapar trygghet för er båda.

-Påminn varandra om kära minnen ni haft tillsammans. Skapa ett stort fotoalbum och bläddra igenom den då och då. Ni lär överaskas av alla fina samtals ämnen som dyker upp.


Och kom ihåg att ni båda är olika självständiga mogna individer som valt att dela era liv med varandra. Ni är inga kopior av varann, ingen kul att leva med sig själv livet ut :P
Och Leeeeeeeeeeeeeeeee så ofta du kan! Sprid glädje med ditt varma mjuka leende.

Skriv gärna om du har en fundering.

Jasmin

Min profilbild

En glad och kreativ tjej i trettioårsåldern. Här följer ni mina tankar om livet, föräldraskap, inredning och DIY projekt. Jag skriver om sådant som berör mig och hoppas inspirera andra med ett och annat. Trevlig läsning och Välkomna!

Kategorier

Arkiv

Följ med!