Improve Your Life

klänningen i bilder

2013-05-28 i DIY, Fashion,

Så här såg det ut när klänningen blev till. Jag sydde den som tidigare sagt som ettårs present till Nattas kusin. För att vara min första hemmasydda flickklänning så är jag nöjd, givetvis lärde jag mig massor av gjorda misstag. Jag velade länge om jag skulle ha knappar eller blixtlås men det blev det sist nämnda så det blir lätt att ta på och av.


Jag sydde ett blixtlås på ca 14 cm och prövade plagget på Nathalie men var för trångt att ta på. Då förlängde jag öppningen o sydde blixtlåset nästan hela vägen i bakstycket :-)


Sedan var det lätt att sy snedremsorna, ja det är de rosa banden runt ärm öppningen. Jag klippte en cirkel på tyget och gjorde hål i mitten för midjan, Tyll kjolen syddes på resår under. Snedremsorna syddes senare även på kjolkanten.


Sonens rum & möbel tapetsering

2013-05-27 i

Sitter o lossar ut gamla stift från fåtöljen jag fyndat i början på maj. Den ska kläs om med ny klädsel till sonens rum. Hans önskemål är att få ett turkost rum med vitt o korall färg som andra färger. Jag ska snickra ihop en gigantiskt anslagstavla och måla sängen och väggarna vita. Tills dess får jag dras med det jobbigaste delen processen, få ut hundratals häfklammer. Så här ser fåtöljen ut just nu.
Jasmin

Min profilbild

En glad och kreativ tjej i trettioårsåldern. Här följer ni mina tankar om livet, föräldraskap, inredning och DIY projekt. Jag skriver om sådant som berör mig och hoppas inspirera andra med ett och annat. Trevlig läsning och Välkomna!

Kategorier

Arkiv

Följ med!