Improve Your Life

Gott nytt år!!

2012-12-31 i

kikar in för att hälsa på er den sista timmen på året. med önskningar av lycka o välgång vill jag dela med er av den kärlek som vår planet just nu fylls av.


Kramisar
Jasmin

VARNING Ögonfransserum!

2012-12-31 i

Ögonfransserum förbjuds

12-11-12 15:41 Visst kan ögonfransserum ge långa och täta fransar. Baksidan är att de kan vara farliga. Nu stoppar Läkemedelsverket tre produkter.

Ögonfransserum, som ibland kallas ögonfransnäring, har slagit stort på skönhetsmarknaden och i flera butiker i Stockholms city har en del märken tagit slut under hösten trots produktens höga pris; runt tusenlappen för en liten flaska på cirka tre milliliter.
De tre ögonfransserum som Läkemedelsverket nu stoppar är NeuLash, RapidLash och NeuveauBrow som alla lovar längre och tätare fransar och bryn. Produkterna innehåller det hormonliknande ämnet prostaglandinanaloger (se fakta) som används i flera ögonläkemedel. Vanliga biverkningar för dessa ögonläkemedel är klåda, ögonirritation, rodnad av ögonvitan, ögonsmärta, förändring av ögonlocksfärg och till och med ändrad färg på iris. Icakuriren har låtit testa några produkter och kan bekräfta att en del av dem faktiskt gav längre och tätare fransar men också biverkningar i form av klåda. En av personerna i testet fick också en brun missfärgning på ögonlocket av produkten NeuLash.

Icakuriren har nu valt att inte publicera testet efter att Läkemedelsverket gett flera produkter försäljningsförbud från den 9 november. De produkter som nu inte får säljas är NeuLash, RapidLash och NeuveauBrow som alla innehåller ämnet isopropyl cloprostenate (IC) som är en prostaglandinanalog. – Vi varnar och avråder konsumenter från att använda ögonfrans- och ögonbrynsprodukter som innehåller prostaglandianaloger, som inte är godkända som läkemedel. Vi anser att det finns en risk att produkterna kan ge liknande biverkningar som ögonläkemedel visat sig kunna ge, säger Magnus Crona, utredare på Läkemedelsverket. Robert Milojevic, vd för Cosmetika i Skandinavien som importerar NeuLash håller inte med. – Det finns en hel del missuppfattning om vad Läkemedelsverket egentligen beslutat som rapporterats ut till allmänheten. Den är inte förbjuden eller stoppad. Således är det inte fråga om att vi ska ta tillbaka produkten. Produkten medför ingen som helst fara att använda. Magnus Crona på Läkemedelsverket kontrar: – Detta stämmer inte. Läkemedelsverket har tillsynsansvar för produkter som säljs i Sverige. Enligt beslut får de inte sälja produkter, det vill säga leverera ut produkter till marknaden, som innehåller IC.

I Icakurirens test ingick också bland annat ett serum som heter Peter Thomas Roth Lashes to die for. Det innehåller också isopropyl cloprostenate (IC) men finns inte med på Läkemedelsverkets lista. Magnus Crona förklarar: – Vi har endast fattat beslut om saluförbud för tre produkter men vi granskar andra produkter på marknaden. Den som har fått någon form av skada av ögonfransserum ska söka sjukvård för undersökning och eventuell behandling. Enligt konsumentköplagen har man rätt att häva köpet om en vara omfattas av ett försäljningsförbud eller om varan medför fara för liv och hälsa. Har man inte kvar kvittot kan det räcka med ett kontoutdrag eller ett vittne.

källa : Ica kuriren

Sovrum inspiration

2012-12-30 i Inredning,

Mina vänner. Jag har inte legat på latsidan den sista månaden (eller månaderna) men som ni kanske redan förstår att jag inte bloggar detaljer om min vardag. Tycker det är tråkigt att skriva om sånt hehe. Min största passion under 2012 har klart varit inredning. Jag har upptäckt en ny värld av skönhet plus att jag lärt mig om dimensioner, ytor, färger, och olika inredningsstilar. I framtiden vill jag gärna ägna mer utrymme på bloggen för just sådana observationer. Och givetvis om olika DIY projektet allt för o inspirera er och mig själv.
Idag har jag några tips om sovrums inredning.. skriver mina små kommentarer under bilderna. här gillade jag de vita "ramarna" som i sig själv är ett fint väggsmycke. (ser ni det enkla färgvalet? Man har utgått från tre bas färger) 
..här är ett annat exempel. Denna cirkel mönster utgör både en sänggavel och ett mangifikt smycke. .. det behöver heller inte vara så avancerat speciellt med tanke på att det är en sovplats och inte en konstgalleria. välj därför en harmonsikt tema och variera färgnyanserna med olika textiler. Blanda gärna olika material, bomull med satin
eller sammet. använd dig av olika belysning för att markera olika zoner i rummet. Detta gäller även i andra rum. upplevs rummet som mörkt kan du trolla fram mer ljus med hjälp av speglar, som i bilden ovan.
 
Bilder från Houzz.com

Jasmin

Min profilbild

En glad och kreativ tjej i trettioårsåldern. Här följer ni mina tankar om livet, föräldraskap, inredning och DIY projekt. Jag skriver om sådant som berör mig och hoppas inspirera andra med ett och annat. Trevlig läsning och Välkomna!

Kategorier

Arkiv

Följ med!