Improve Your Life

Hälsa

2010-09-24 i Hälsa,

  Sömnbrist kan orsaka problem för föräldrarna och ungdomarna speciellt under studietiden. Detta kan leda till högre blodtryck om man ska tro amerikanska forskare. Studien från University of Western Reserve i Ohio visar att de ungdomar som sover mindre än sex och en halv timme per dag utsätts för dubbelt så stor risk för högt blodtryck. Andra som lider av sömnproblem exponeras för tre dubbelt av samma risk. 
Den studerade gruppen bestod av 238 individer mellan 13 och 16 år, där man hittade ett samband på 14% hos ungdomarna som led av högtblodtryck. Vi vet ju alla att högt blodtryck kan orsaka problem i artärer och vener och orsaka stroke, njursjukdom och många andra krämpor.

Nio timmars sömn räcker för denna ålder enligt Dr. Susanne Redline, forskaren som ledde studien.
Faktorer som kan styra en godnatts sömn är närvaron av elektriska apparater i sovrummet, såsom mobiltelefon och ipod. Barn och ungdomar som lyssnar på musik under sömnen via hörlurar kan lida av dåligt humör och störd sömn vilket kan leda till allvarliga hälsoproblem längre fram i tiden. Koffein drycker bör inte heller intas av unga.

Sömnbrist leder också till kända koncentrations svårigheter i skolan hos barnen samt trötthet under dagen. 

Moon River

2010-09-22 i Allmänt,

Moon River, wider than a mile,
I'm crossing you in style some day.
Oh, dream maker, you heart breaker,
wherever you're going I'm going your way.
Two drifters off to see the world.
There's such a lot of world to see.
We're after the same rainbow's end--
waiting 'round the bend,
my huckleberry friend,
Moon River and me.Är den inte bara underbar?
Mjuk och behaglig som en mors omfamning till sitt barn när hon sjunger barnet sött till sömns.
Jag vill samla på alla "lullabies" från världens alla hörn. Det skulle vara fint :)

Min vardag

2010-09-22 i Allmänt,

Att vara hemma har många fördelar. Dels har jag all tid i världen att reflektera över min existens. Vad jag verkligen vill och varför jag gör det jag gör :)  Håller jag verkligen måttet eller är jag helt ute o cyklar? Jag vill gärna tro att jag gör rätt för mig. Det är fruktansvärt hur kvällarna går i en raket fart framför TVn, (slöseri med mänsklig talang och energi).  Jag måste samla hela truppen (dvs jag och mig och moi) för ett krismöte, ett nytt handlingsplan bör undertecknas av mig snarast :D 

Jasmin

Min profilbild

En glad och kreativ tjej i trettioårsåldern. Här följer ni mina tankar om livet, föräldraskap, inredning och DIY projekt. Jag skriver om sådant som berör mig och hoppas inspirera andra med ett och annat. Trevlig läsning och Välkomna!

Kategorier

Arkiv

Följ med!