Improve Your Life

DIY Gravidkudde

2012-06-29 i Allmänt, DIY, Gravid,

Minns ni att jag lagt upp en bild på denna kudde som skulle bli mitt balkong projekt? Nå, det blev snarare ett annat, nämligen en Gravidkudde. Ni vet kanske att det blir allt svårare att sova på natten med en växande mage som är jämt  ivägen. Så jag sydde en egen lösning som tog inte mer än 1 timme att göra.
Jag sydde ihop två kuddar och klädde dessa med en hemmagjord örngott (av en gardin) totalt 115 cm lång.  Mjuk och fluffig blev den och så uppskattad.

Våran barnskydd

2012-06-28 i Allmänt, Gravid,

Så här ser barnskyddet  (Chicco) ut. Det blev inhandlat från lekmer.se. då de hade en kampanj blev det 400 kronor billigare och vi betalade därmed endast 990 kr. Ett hyfsat pris jämfört med vad dessa babystolar kostar i affärerna. Det stod mellan svart och rött. Och jag som älskar rött :) Leksaksbågen köpte vi på babyproffsen för ynka 49 kr. Det är alltid kul att göra fynd även fast man kan köpa till full pris. Nu ska vi endast komplettera med en skön sits för stolen, tror det blir en från Jollyroom. En sån där som barnet kan använda även när det blir lite äldre (i vagn tex).

Flick eller pojkkläder?!

2012-06-28 i Allmänt,

Med sonen borta på utflykt och maken på jobbet fick jag ta & åka till stan med min kula för att få lite sol och shopping. Hittade fina t-shirts och college tröjor till maken o sonen för löjliga priser på NewYorker. Det blev några plagg till rumpetroll och en söt vitbroderad hatt med haklapp på Åhlens. Hittils har jag handlat lite varje gång jag varit på stan till bebben. Det blir ofta unisex kläder men ibland har jag handlat pojkkläder bara för att de är sååå söta. Vi har fått höra olika saker nu från UL en del misstänker flicka en annan säger pojke men tilläger att det är osäkert vilket kön det är. Så därför har jag nu byrån full med flick o pojkkläder (!).
Kvittar så länge rumpetroll kommer få all min kärlek och tid så vad spelar det för roll om det klär i blått ena dagen och rosa i andra??? Visst är vi för fixerade vid könsstereotyper ibland. Jag som förgäves försökt ta reda på könet under hela graviditetetn och se vad det blev. Vi kunde inte få reda på det och med det hade jag tröttat ut mig i onödan bara för att "jag ville köpa rätt kläder". höhöhö :P
 

Jasmin

Min profilbild

En glad och kreativ tjej i trettioårsåldern. Här följer ni mina tankar om livet, föräldraskap, inredning och DIY projekt. Jag skriver om sådant som berör mig och hoppas inspirera andra med ett och annat. Trevlig läsning och Välkomna!

Kategorier

Arkiv

Följ med!