Improve Your Life

Listan

2012-02-20 i Allmänt,

Tänkte lägga upp en listan på inköp inför bebisens ankomst. Har lånat den från en annan bloggerska.  

( ) Vagn
( ) Filt
( ) Åkpåse
( ) Vagnleksak/Mobil
( ) Skötväska
( ) Bilstol
( ) Spjälsäng/Vagga
( ) Spjälskydd
( ) Madrass
( ) Täcke
( ) Kudde
( ) Lakan
( ) Plastad frotté
( ) Påslakanset
( ) Leksaksmobil/speldosa
( ) Gosedjur
( ) Skötbord
( ) Skötbädd
( ) Mobil
( ) Våtservetter
( ) Blöjor
( ) Blöjhink
( ) Amnings-BH
( ) Nappflaska
(x) haklappar
( ) Babyolja
( ) Bärsele
(x) Babysitter
( ) Snuttefilt
( ) Förvaringsmöbel till bebiskläder
(x) Babygym
( ) Tops till baby
( ) Fet salva
( ) Panodil
( ) Febertermometer
( ) Badbalja
( ) Tvättlappar
(x) Bebis korg
(x) lära gå leksak (?)


Listan fylls på allt eftersom :)


köplust

2012-02-19 i Allmänt,


Har ni tänkt på hur mycket vi påverkas av att se andra shoppa? Jag blev genast sugen på att köpa en liten smink spegel från indiska den för 39 kr. Ur gullig tyckte jag efter att ha sett den hos en annan bloggerska och så begav jag mig till Affären för att sedan inse hur plastig den är. Jag som avskyr plast!

Personligen undviker jag att visa upp det jag handlar för att just inte påverka andra hahah men skämtar jag eller? Vi påverkas vare sig vi vill eller inte. Och sen skulle ni ändå läsa andras bloggar och påverkas av deras propaganda :p så mig kvittar det nu. Det är bara roligt att dela med sig och eftersom jag inte har en "soulmate" till vännina är det bara roligt att dela med mig till er kära läsare.

Hur som helst, fyllde min son år igår och det firade vi hemma med tårta och sång. Det stora kalaset blir av i mitten på Mars. Behöver förbereda mig eftersom jag inte tänkt ut ngt än. Vi brukar inte fira födelsedagar stort hemma hos mig, bara hans 1 års kalas, 5 års, 10 års osv.. alltså var femte år ;)
Såg på Melodifestivalen och var inte alls imponerad. Enbart killen som sjöng om "förlåt mig" hejade vi på.. sen vem som tog segern är ett stort skämt!!

slöseri?

2012-02-18 i Funderingar,

Läste idag i en Blogg jag följer om hur personen ifråga fått kommentarer över hur mkt hon spenderar på märkes kläder för hennes bebis o sig själv. Visst, hennes ekonomi är hennes en sak!.. Men jag tycker att det ändå är mycket när man lägger flera hundra lappar på bebis plagg.. för de små växer ganska snabbt och det kanske vore bra att lägga det på annat spännande istället :)  Det är skillnad på om barnet vuxit upp i tonåren och därmed behåller en viss figur form i några år till, då är det ok. Eller att man köper till sig själv som vuxen. För man växer inte direkt mkt då.
Sen kommer vi till kategorin barnvagnar.. där ngra kostar 13000 kr per vagn (!) Hur mycket ska man spendera på ett litet barn? Är vi på väg att bli curling föräldrar i min generation? När kommer dessa föräldrar att köpa mobiler till sina barn? Redan vid fem års åldern? ellr surfplattor vid tre årsåldern?  Personligen känner jag mig kluven och vet inte hur JAG själv kommer att agera i framtiden. Med min son har jag undvikit att hamna i den fällan, fast han var första barnet. Sen tror jag man förändras över tiden.. vem vet..


Eller vad tycker NI???

Jasmin

Min profilbild

En glad och kreativ tjej i trettioårsåldern. Här följer ni mina tankar om livet, föräldraskap, inredning och DIY projekt. Jag skriver om sådant som berör mig och hoppas inspirera andra med ett och annat. Trevlig läsning och Välkomna!

Kategorier

Arkiv

Följ med!